Cachaça - Brazil - Lumba - 37,5% - 70cl - LAATSTE FLESSEN
Cachaça - Brazil - Lumba - 37,5% - 70cl - LAATSTE FLESSEN
Cachaça is een brandewijn, gebruikelijk in Brazilië, verkregen uit de distillatie van suikerrietsap. Bij de bereiding van cachaça wordt alleen het sap van het riet in rauwe staat gebruikt. Het sap, op de juiste manier gekookt, gefermenteerd en gedistilleerd, produceert zo de uiteindelijke brandewijn.
Voor de productie worden gemengde technieken gebruikt; Specifieke gisten worden gebruikt om suikerrietsap te fermenteren.
De rijping varieert van twee tot twaalf jaar en vindt normaal gesproken plaats in Braziliaans wit eiken of ander tropisch hardhout. Van distillatie, waaruit een product met een alcoholgehalte van 68 tot 70 graden alcohol wordt verkregen, wordt het teruggebracht tot ongeveer 37,5 ° Vol
Cachaça kan puur worden gedronken of worden gebruikt als basis voor cocktails op basis van tropisch fruit, bekend in bars over de hele wereld de Caipirinha en de Batida.
Top selection of wines & more
Exclusive wines at excellent prices
From refined champagnes to characterful spirits
Latest products
Discover our newest products, specially selected for you.
News & Blog
Read the latest updates and interesting articles.

Whisky or rum? How to choose the right spirit for your taste
Both whisky and rum are gaining popularity, and not just among connoisseurs. But how do you know which spirit best suits your taste? Whisky is known for its complexity,

Tastings at Bu-V: taste, discover and enjoy
There's no better way to get to know wines and spirits than to taste them yourself. At Bu-V Wijnen, we strongly believe in experience: tasting, comparing, discovering, and enjoying.

How do you choose the right wine for each dish?
A good wine elevates your dish. But how do you choose the right bottle without being a wine connoisseur? The secret lies in matching
