Cachaça - Brazil - Lumba - 37,5% - 70cl - LAATSTE FLESSEN
Cachaça - Brazil - Lumba - 37,5% - 70cl - LAATSTE FLESSEN
Cachaça is een brandewijn, gebruikelijk in Brazilië, verkregen uit de distillatie van suikerrietsap. Bij de bereiding van cachaça wordt alleen het sap van het riet in rauwe staat gebruikt. Het sap, op de juiste manier gekookt, gefermenteerd en gedistilleerd, produceert zo de uiteindelijke brandewijn.
Voor de productie worden gemengde technieken gebruikt; Specifieke gisten worden gebruikt om suikerrietsap te fermenteren.
De rijping varieert van twee tot twaalf jaar en vindt normaal gesproken plaats in Braziliaans wit eiken of ander tropisch hardhout. Van distillatie, waaruit een product met een alcoholgehalte van 68 tot 70 graden alcohol wordt verkregen, wordt het teruggebracht tot ongeveer 37,5 ° Vol
Cachaça kan puur worden gedronken of worden gebruikt als basis voor cocktails op basis van tropisch fruit, bekend in bars over de hele wereld de Caipirinha en de Batida.
Topselectie wijnen & meer
Exclusieve wijnen aan uitstekende prijzen
Van verfijnde champagnes tot karaktervolle spirits
Nieuwste producten
Ontdek onze meest nieuwe producten, speciaal geselecteerd voor jou.
Nieuws & Blog
Lees de laatste updates en interessante artikelen.

Whisky of rum? Zo kies je de juiste spirit voor jouw smaak
Zowel whisky als rum winnen aan populariteit, en niet alleen bij kenners. Maar hoe weet je welke spirit het best bij jouw smaak past? Whisky staat bekend om zijn complexiteit,

Tastings bij Bu-V: proeven, ontdekken en genieten
Er is geen betere manier om wijnen en spirits te leren kennen dan ze zelf te proeven. Bij Bu-V Wijnen geloven we sterk in beleving: proeven, vergelijken, ontdekken en genieten

Hoe kies je de juiste wijn bij elk gerecht?
Een goede wijn tilt je gerecht naar een hoger niveau. Maar hoe kies je nu de juiste fles zonder een wijnkenner te zijn? Het geheim zit in het afstemmen van