Armagnac - Samalens - Hors D'Age - 40% - 70cl
Armagnac - Samalens - Hors D'Age - 40% - 70cl
Smaak: Donkere amberkleur. Delicaat geroosterde neus. Erg lang in mond dominantie van gekonfijt fruit en pruimen. Zoete afdronk Gemarkeerd door hout.
Overeenkomsten: De grote complexiteit past perfect bij chocolaatjes Grands Crus waar bitterheid de delicatesse van de wijn structureert. Armagnac.
Maison Samalens profiteert van een atypische distilleerderij voor de regio: vierhonderd jaar oude Armagnac-distilleerketels en vier Charentais-ketels. De traditionele distillatie van Armagnac vereist ervaring en een Proeverij gaat door gedurende het hele proces. Omwille van de nauwkeurigheid zijn de sneden niet gestandaardiseerd en afhankelijk van de regelmatige proeverijen van onze meester-distilleerder.
Elk van onze eaux-de-vie wordt gerijpt in stukken Armagnac van 420 liter Franse herkomst. Deze zijn gekozen vanwege hun fijne korrel en toast Lichtgewicht om Om de aroma's van de eaux-de-vie te behouden en ze niet te veel te bebossen. Aanvankelijk De Armagnacs worden gerijpt in nieuwe vaten en vervolgens in rode vaten geplaatst om Langzaam verfijnen tot het uiteindelijke mengsel.Maison Samalens distilleert, mengt en rijpt eaux-de-vie sinds 1882 in de in het hart van Bas-Armagnac.Top selection of wines & more
Exclusive wines at excellent prices
From refined champagnes to characterful spirits
Latest products
Discover our newest products, specially selected for you.
News & Blog
Read the latest updates and interesting articles.

Whisky or rum? How to choose the right spirit for your taste
Both whisky and rum are gaining popularity, and not just among connoisseurs. But how do you know which spirit best suits your taste? Whisky is known for its complexity,

Tastings at Bu-V: taste, discover and enjoy
There's no better way to get to know wines and spirits than to taste them yourself. At Bu-V Wijnen, we strongly believe in experience: tasting, comparing, discovering, and enjoying.

How do you choose the right wine for each dish?
A good wine elevates your dish. But how do you choose the right bottle without being a wine connoisseur? The secret lies in matching