Whisky - Kempisch Vuur - Single Malt - 46% - 50cl
Whisky - Kempisch Vuur - Single Malt - 46% - 50cl
De stokerij is net zoal de brouwerij geboren uit passie voor whisky. En meer bepaald geturfde whisky. Waarvan wij de eerste Belgische op de markt hebben gebracht.
Stoken is ook de natuurlijke volgende stap van brouwen. Het begin proces is voor beiden hetzelfde. Maisschen en vergisten om alcohol te produceren.
Met deze element in gedachte en met de zelfde motivatie en drang om hoog kwalitatieve whisky te produceren is men dus begonnen met de product van het kempisch vuur whisky. Een single malt whisky die gerijpt is op Laphroig vaten. Een tot nu toe nog jonge whisky maar die al wel van zich heeft laten horen onder andere in de Whisky bijbel van Jim Murray.
Ons doel en motivatie voor de whisky ligt een beetje anders en waarschijnlijk wat ambitieuzer.
Bouwend op de reputatie dat België heeft in de wereld met haar bieren en met de groeiende reputatie die haar whisky heeft is het ons doel om bij de grootste namen van whisky producenten van België te blijven en hopelijk om samen met ander stokers die dezelfde visie hebben, de andere grote whisky producerende landen te beconcurreren ( england ierland enzovoort) om zo belgisch whisky aan de top te brengen.
Top selection of wines & more
Exclusive wines at excellent prices
From refined champagnes to characterful spirits
Latest products
Discover our newest products, specially selected for you.
News & Blog
Read the latest updates and interesting articles.

Whisky or rum? How to choose the right spirit for your taste
Both whisky and rum are gaining popularity, and not just among connoisseurs. But how do you know which spirit best suits your taste? Whisky is known for its complexity,

Tastings at Bu-V: taste, discover and enjoy
There's no better way to get to know wines and spirits than to taste them yourself. At Bu-V Wijnen, we strongly believe in experience: tasting, comparing, discovering, and enjoying.

How do you choose the right wine for each dish?
A good wine elevates your dish. But how do you choose the right bottle without being a wine connoisseur? The secret lies in matching
